Profilul  de personalitate persolog .Modelul DISC

Profilul de personalitate persolog .Modelul DISC

[vc_row][vc_column][info-box-shortcode-3 id_porduct=”3584″][vc_column_text]Bine ai venit !

Te invit să te cunoști pe tine , prin acest instrument excelent care este profilul de personalitate persolog , modelul DISC.

Completănd acest chestionar de 24 de întrebări vei afla care sunt” punctele  forte” comportamentale și ”punctele  slabe ”ale comportamentului tău preferat și cum poți crește eficiența în drumul spre țelul tău.

Ceea ce impresionează prima dată la noi și la ceilalți este comportamentul . El este cel vizibil de alții și suntem adesea surprinși de cum ne percep ceilalți comportamentul .

Ce părere ai despre comportamentul tău?

Ce impact ai observat că ai asupra celorlalți?

În practica mea de Leadership Coach și Psihoterapeut adesea clienții nu își dau seama de impactul pe care îl au asupra partenerilor ,asupra colegilor de muncă, clienților și nu în ultimul rând asupra familiei noastre.

Dacă ar fi să faci o schimbare la nivel comportamental care ți-ar aduce succesul , care ar fi aceasta?

Comportamentul este întotdeauna contextual, situațional și flexibil. Si tu esti capabil să te comporți diferit în situații diferite, fie că ești acasă sau la munca sau în orice alt context.

De asemenea , în spatele oricărui comportament se află convingerile noastre despre noi , despre lume , stau valorile noastre care sunt diferite de la o persoană la alta .

Care sunt cele șase valori principale care te ghidează ?

Comportamentul nostru este adănc înrădăcinat în noi pentru că l-am practicat de mult timp .Unele au devenit automate fără să ne gândim la efectul lor. Acestea se bazează pe convingeri pe care ni le-am format de-a lungul vieții .Afirmații precum ” Trebuie să fiu plăcută întotdeauna!” sau Trebuie să fiu perfectă întotdeauna!”au ca rezultat exterior un anumit comportament.

Exista și comportamente care variază și sunt adaptate la fiecare situație.

Tu ce convingeri ai descoperit la tine pe care le ai de mult și sunt în spatele unui comportament ?

Profilul de personalitate persolog , bazat pe modelul DISC , îți permite să devii mai conștient de comportamentul tău și să te gândești mai bine la propria persoană.

Ai ocazia să alegi , în mod deliberat un comportament adecvat la o situație specifică, ai ocazia să fii mai flexibil modelîndu-ți în mod activ comunicarea cu cei din jur.

persolog® oferă o soluție pentru cele menționate, prin Modelul de Personalitate, care a fost dezvoltat pe parcursul a 40 de ani de către profesorul John G. Geier, pornind de la teoria psihologului american, William M. Marston.

Teoria lui Marston descrie modul în care percepția unei persoane (de sine, a mediului și a celorlalți) poate influența tendințele sale comportamentale. Profesorul Geier a construit pe această teorie un chestionar, care permite identificarea stilului comportamental. Persolog a dezvoltat ultima versiune a chestionarului, care face posibilă o evaluare mult mai precisă.

Având în vedere că putem conștientiza doar lucrurile pe care le putem descrie, Modelul de Personalitate persolog oferă o descriere amplă a celor 4 dimensiuni comportamentale de bază: dominant  influent – stabil– conștiincios, precum și a combinațiilor acestora.

Modelul oferă și intrumentele necesare dezvoltării de noi strategii de gestionare a intențiilor și emoțiilor în raport cu acțiunile și interacțiunile care se declanșează și aduce o mai mare flexibilitate comportamentală.

Leadership, vânzări, comunicare, networking, gestionarea conflictului, coaching, dezvoltarea echipei, recrutare – sunt domeniile principale în care se poate utiliza modelul, unde personalitatea și comportamentul joacă un rol important.

Studiile efectuate în colaborare cu Universitatea Koblenz-Landau au adus un nivel înalt de fidelitate și validitate elementelor Modelului de Personalitate.[/vc_column_text][info-box-shortcode-3 id_porduct=”3584″][/vc_column][/vc_row]