5 Etape de Dezvoltare a Abilităților de Leader!

5 Etape de Dezvoltare a Abilităților de Leader!

De când mă știu am fost un lider . Această capacitate am văzut-o la tatăl meu și am vrut să fiu ca el din copilărie .

Asta nu înseamnă că am fost și un lider eficient .

Am făcut multe greșeli !

Nu am conștientizat multe aspecte ale vieții mele și cum să privesc viața ca un întreg.

Am multă energie , energie pe care mi-am canalizat-o de multe ori într-o direcție greșită.

Drumul dezvoltării personale mi-a oferit oportunitatea de a aduce la nivelul conștienței comportamentele ineficiente pe care le-am modelat din familia mea, din convingerile limitative și ioialitățile inconștiente care mi-au condus viața .

 

Pot  să spun acum ce m-a ajutat să cresc :

  1. Am cerut ajutor extern. Am avut vreo 4 coach si 1 psihoterapeut care m-au ajutat in tot acest proces.Pentru că fără acel ajutor extern care să vadă la mine ce nu pot eu să văd nu aș fi reușit .
  2. Am citit foarte mult , uneori o carte pe săptămână , alteori la 2 saptămâni  .Citesc și acum foarte mult-imi ține mintea agilă !
  3. Am învățat tot timpul . Învățarea este însă un proces . Nu se întâmplă peste noapte . Am participat la multe evenimente , m-am înscris la multe școli de formare .

Acum pot spune că exista 5 etape ale procesului de învățare și dezvățare. Da,  de dezvățare cu  ceea ce nu te mai identifici !Desigur cît timp îți ia fiecare etapă ține de fiecare în parte și de cît de repede ceri ajutorul unui coach experimentat.

     1.Nu stiu ce nu știu . Acestă etapă este cea  de ignorant . Nu știi ce înseamna a fi lider , care sunt acele abilități necesare pentru a conduce o echipă. Crezi ca le stii pe toate. Ce te poate învăța cineva ? ,   Liderul din tine nu are cea mai vagă idee câte șanse pierde pentru că nu învață să fie lider!A fi lider înseamnă să influentezi . Daca ti-ai pune întrebările:

Ce anume nu știu ?

Ce fel de lider sunt eu în prezent?

Ce există în viața mea în prezent?

Ce nu știi vine din sistemul familial în care ai crescut, din sistemul educațional , de la prietenii cu care te-ai înconjurat !

Atăta timp cât nu știi exact ce anume nu știi , nu poți deveni!

 2. Știu că nu știu ! La un moment dat devii conștient că anumite contexte, alegeri se repetă în viața ta și te întrebi :

Cum de se repetă lucrurile viața mea? 

 De ce se repetă ?

Ce nu mai vreau în viața mea?

De ce nu ajung să obțin ce vreau?

Aici începi să îți observi tiparele repetitive .

Ce sunt acestea? 

Sunt micro -comportamente pe care le repeți automat în anumite contexte .

Când înveți să Reflectezi , să iei distanță față de situația , contextul în care te afli poți să observi aceste micro-comportamennte și să iei alte decizii.În această poziție de Reflectare  te aduce un coach pentru conștientizare și apoi propria decizie de schimbare. Schimbarea este o decizie internă , pleacă din interior.

Acest lucru mi s-a întâmplat și mie cănd am preluat prima mea functie de conducere la 30 de ani.  Când am început să conduc oamenii intr-un dispensar , sau ca medic sef  , abia atunci am început să conștientizez lacunele de abilități pe care le aveam . Deținerea unei funcții nu presupune automat că ești și lider.

  3.Știu ce anume nu știu!

Viața mi-a provocat abilitățile de lider și în urma cu 20 ani am început să mă documentez .Era prin anul 2000 cand am început să citesc despre dezvoltare personală . Puține informații la acea vreme .Au mai trecut vreo 7 ani și  o dată cu prima mea firma , am ales sa fac formarea în   Neuroprogramare lingvistică și de aici înflorirea .

Așa am început cu un plan de dezvoltare personală intenționat!  A fost o provocare financiară, fizică, intelectuală, emoțională! 

Aici este procesul  , munca , repetarea noilor micro-comportamente , recădere și iar încercare …

4. Știu foarte multe lucruri , le simt , le-am integrat in felul meu de a fi, Unele le fac deja inconștient și nu mai știu cum le fac !

Când ai conștientizat ce făceai ,cum ai trăit o viată , ce impact ai avut asupra celorlalți si cine esti cu adevărat începe schimbarea. Îți respecți planul de dezvoltare zilnic și  încep să se producă lucruri în viața ta tot mai frumoase, interesante.

Cînd privești lucrurile holistic și vezi sistemul din care faci parte cu legile lui de formare , cînd îți dai seama care este  locul tău , când vezi și respecți istoria si contribuția  celorlalți atunci schimbul de valori devine echilibrat iar echipa pe care o conduci te urmează . Influențezi sistemul armonizat !

Aceste legi sistemice fiecare lider care are succes le cunoaște !

 5. Cresc și evoluez prin ce știu și ce învăț în continuare !

Ca urmare a muncii mele continue și perseverente acum învățarea este parte din mine și se produce mult mai rapid . Agilitatea cu care fac observațile cu care iau decizii a crescut și crește în progresie geometrică!  Asta se datorează marii capacități a sistemului nervos de adapatare, de dezvățare si învățare.

Aici poate că ești deja un lider eficient , prezent , atent, agil.

Si asa au trecut ceva ani din viața mea . Acest drum mi-a adus bucuria vieții , împlinire , sănătate !

Ce resurse am avut cu mine?

Perseverență, Curiozitate , Reflectare ,Hotărâre,  Dăruire , Iubire !

Te invit și pe tine pe acest drum al cunoașterii de sine : Nu este ușor dar  devine tot mai usor !

Cursul de Consilier Dezvoltare Personală  este baza pe care ti-o recomand  cu o structura foarte clara și care îți schimbă definiv perspectiva asupra vieții !https://mihaelafrunza.ro/curs-consilier-pentru-dezvoltare-personala/

Cursul de Formator este altă opțiune pentru tine unde înveți metode de prezentare, de descoperire a nevoilor de dezvoltare în organizații.

https://mihaelafrunza.ro/curs-formator-cod-cor-242401/

Pentru organizații vă invit la workshopurile de ”Cunoaște-ți personalitatea în echipa ta și comunică eficient” și la cursul de ”Manager -Coach” pentru team leaderi.

Și nu în ultimul rând poți alege  Programul Individual de Dezvoltare Personală de 77 de zile !

Vă aștept cu drag!

Ps . Înscrie-te la o sedinta de 30 min gratuită!

 

Mihaela Frunza

Sistemic & Leadership Coach